• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL TABLO MÜZAYEDESİ

CUMHURİYETİN 100. YILINA ÖZEL TABLO MÜZAYEDESİ 29 EKİM 2023 saat 19:00'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz. 
19:02 itibariyle canlı mezat başlayacaktır.

Komisyon Oranı: % 10

ÜRÜNLERE %20 KATMA DEĞER VERGİSİ EKLENECEKTİR!!!

NOT: PEY SİLME, SATIŞ İPTALİ, CAYMA HAKKI veya ALIMDAN VAZGEÇME söz konusu değildir. ürünler olduğu hali ile satılmaktadır.

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR

Lot: 1 » Tablo

Özer ÇAĞLAR 'AT ARABASI' serisinden güzel bir örnek eserleri müzayedelere nadiren çıkar

TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA
120*150 cm

ÖZER ÇAĞLAR

2002 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı Çağlar, bir yıl sonra Gaziantep’te resim öğretmenliğine başladı. 2009’da Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’ne atandı.

 

Öğretmenliği ve resim çalışmalarını sürdüren Özer Çağlar, İstanbul, Ankara, İzmir ve Niğde ilerinde çeşitli karma sergilere ve yarışmalara katıldı.

 

Türk Eczacılar Birliği’nin ‘’50. Yıl Resim Yarışması’’nda ‘’Mor Variller’’ adlı yağlı boya çalışmasıyla mansiyon ve onurluk ödülüne layık görülen sanatçı Çağlar,  Gaziantep spor parkında ‘’sporcular ve spor konulu’’ heykel çalışmaları yaptı.

 

Kilis Kültür Evi heykellerini çalışan Çağlar, Atatürk’ün Gaziantep’e gelişinin anısına Fevzipaşa Beldesi tren istasyonunda Atatürk Heykel ve Anıtı ile Gaziantep Savaş Müzesi heykel çalışması, Zeugma Müzesi’nde yer alan Mars heykeli biblosunu yaptı (müze çalışanları ile ortak proje), Aksaray Kültür Evi heykel çalışmalarında bulundu.

Detaylar
Lot: 2 » Tablo

Teymur AĞALIOĞLU(1953-)

TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA
DIŞ ÖLÇÜ:100*100
İÇ ÖLÇÜ:80*80

TEYMUR AĞALIOĞLU(1953-)

Teymur Ağalıoğlu 1953'de Gürcistan'da doğdu.

1976'da Bakü Ezim-Ezimzade Devlet Ressamlık Okulu ve 1981'de Tiflis Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nden mezun oldu.

Yirmiden fazla karma sergiye katılan sanatçının; T.C. Kültür Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Alanya Müzesi, Malezya, Fransa, İngiltere, ABD, Avustralya, İsviçre, Hollanda ve Almanya'da özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.

Detaylar
Lot: 3 » Tablo

Ali KOÇAK(1954-2020)

TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA
DIŞ ÖLÇÜ:98*145
İÇ ÖLÇÜ:88*135

ALİ KOÇAK 

1954 yılı Tokat doğumlu olan Ali Koçak, ilk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı. 1973 yılında girdiği Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’na 3 yıl devam ettikten sonra ayrılan sanatçı, resim çalışmalarına bir süre ara verdi. Ancak resme olan tutkusu bir an bile azalmadı. Ağabeyi ressam Kasım Koçak’ın atölyesinde 4 yıl çalıştıktan sonra 1988 yılından itibaren resim yapmaya devam etti. Geçmişteki tecrübelerinin de yardımı ile iç dünyasındaki fantezilerini, düşlerini duygusal bir bağlamda, figüratif bir anlatım yolu ile ifade etmeye çalıştı.

Detaylar
Lot: 4 » Tablo

İbrahim TAYFUR(1971-)

TUVAL ÜZERİ AKRİLİK BOYA
DIŞ ÖLÇÜ:67*97
İÇ ÖLÇÜ:60*90

İBRAHİM TAYFUR(1971-)

1971 Adana’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden mezun oldu.
Sekiz kişisel sergi açtı. Bir çok karma sergi ve etkinliklere katıldı. Yurt içi yurt dışı özel koleksiyonlarda eserleri bulunmaktadır.
Eserlerini günlük yaşamdan yola çıkarak; hız , zaman, yaşam, aşk, sevgi vb gibi evrensel kavramlarla ilişkilendirmektedir. Desen olarak alt yapıda yer alan ve göze çarpan öğeler, yarı soyut bir dil ile öne çıkan çizgi, grafik anlatım ve figür ,tek renkli (monokrom) bir yapıdadır.

Detaylar
Lot: 5 » Tablo

Hüseyin YILDIRIM 'SOKAK LAMBASI YANSIMASI' bu boyutta eserleri nadiren koleksiyoncuların beğenilerine sunuluyor bütün koleksiyonerler ve sanat severler için kaçırılmayacak bir fırsat

120*150

Hüseyin YILDIRIM (1962-)

 

Başta Cumhurbaşkanlığı, Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında özel ve resmi koleksiyonlar, müzeler ve çeşitli bankaların koleksiyonlarında eserleri bulunmaktadır. T.C. Kültür Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen "Türkiye Resimleniyor" ile "Garlar" projelerinde görev aldı.

Detaylar
Lot: 8 » Tablo

Ali SENGER sanatçımızın ender rastlanan yağlı boya tablolarından birisi çağdaş türk resim koleksiyonu yapanların özellikle beğnisine sunulur

73*73

Ali SENGER

Ressam – Şair ve Yazardır.

1969 Kars doğumlu olan Ali Senger, Sanatçı bir ailenin üyesidir. Resim ve Edebiyata duyduğu ilgi ile başlayan sanat yaşamı, ona yurdu ve insanları için resimler çizdirip, şiirler yazdırdı.

Detaylar
Lot: 16 » Tablo

Şerif KİNO(1967-) 'DON KİŞOT'

Tuval üzeri yağlı boya
80X90

ŞERİF KİNO(1967-)

 

Benim idolüm Don Kişot’tur, Sancho Panza değildir. Günümüz dünyasında zaten herkes Sancho Panza rolünü oynuyor. Bana sorulursa, önemli olan Don Kişotluk yapabilmektir bu çağda.

 

1967 Mardin, Kızıltepe doğumlu ressam Şerif Kino, Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nü bitirir. Sanatçı, üretimini ve yaşantısını Mardin’de sürdürürken yurt dışıyla da bağlantısını koparmaz. Resimlerinde renkler, boşluklar, geniş mekânlar ve insan figürleri dikkat çeker; Don Kişot ise sanatının adeta anahtar kelimesi olur. Birden fazla duyguyu harmanladığı resimlerinde yalnızlık, karmaşa, olağanlık ve olağan dışılık öne çıkarken siluetlerin oluşturduğu kompozisyonlar renklerin içinde dikkati üzerine toplar. 

 

Detaylar
Lot: 18 » Tablo

CENGİZ ÇELİKER EVGANİ(1952-)

Tuval üzeri yağlı boya
90X90

CENGİZ ÇELİKER EVGANİ(1952-)

Cengiz Çeliker, 4 Kasım1952 Türkiye, Bursa doğumlu. Halen Muğla Bodrum’da yaşıyor. Resimlerinde Anneannesinin Rus asıllı olması nedeniyle Evgani imzasını kullanıyor. Resme 5,5 yaşlarında başladı. Uzun süre tekstil iş kolunda kendi atölyesinde desinatörlük yaptı. Tümüyle resim çalışmak için tekstil işini bıraktı.

Evgani, bu güne kadar değişik kentlerde kişisel yirmi beş sergi yanında karma sergilere de eserler verdi. Mevlana, Barışa Çağrı, Süngerin İçindeki Aşk; Gavur Ali, Çekmecemdeki Resimler, Cengiz’in Dünyası adlı koleksiyonları ve ayrı ayrı tablolarıyla başta oteller olmak üzere Avrupa’da değişik ülkelerde ve Türkiye’de bir çok eseri bulunmaktadır.

Detaylar
Lot: 19 » Tablo

Rüzgar FİDAN(1964-)

Tuval üzeri yağlı boya
70X90

Rüzgar FİDAN(1964-)

1964 doğumlu olan sanatçı Ankara İncesu lisesinden sonra Gazi üniversitesi resim-iş bölümüne devam etti. 35 yıldır Anadolu el sanatları ( çini-seramik, bakır bezeme (ve rölyef), ahşap süslemeciliği, ahşap oyma, maket ,heykel ve duvar rölyefi) üzerine çalıştı ve eğitim verdi. çizgi roman ve karikatürün dışında, 168 dergi – kitap ve kitap kapağı resimledi. Bunların yanı sıra tüm o sürede karakalem ve yakma resim üzerime çalıştı. Amatörce müzikle uğraşıyor(bağlama çalıyor) 420 şiir’ i ve 51 bestesi var.
       Son 16 yıldır yağlı boya, akrilik ve dekoratif resimler üzerine çalışıyor ve dünyada uygulanmakta olan tüm resim ekol – ve uygulanan metotlar üzerine araştırma yapıyor. Tüm bunların ardından kendi boyama tekniğini geliştirdi. Kısaca beş aşamaya düşürdüğü boyama yöntemini kendi kullandığı gibi eğitimini de veriyor. ”Islak zemin tekniği” adını verdiği yöntem kısaca:  desen, ara renk, gölge ve gerekli renkler, genel ışık, son ışık şeklinde beş aşamadan oluşuyor. bu yöntem resmin daha hızlı ve kontrollü boyanmasını sağlıyorken, beceri aşamasını kolaylaştırıp  hızlandırdığı için düşünsel ve tasarım konusunda cesareti artırıyor. Resim sanatı üzerine yaptığı çeşitli etkinlik ve çalışmalar için kırkın üzerinde ödül ve plaket alan sanatçı, Ankara Balgat’ta bulunan özel bir atölyede 5 yıl, oran orantı, renk bilgisi, kompozisyon bilgisi, boyutlu çalışmalar ve yağlıboya teknikleri üzerine kurs verdikten sonra, bir süredir insan kaynakları üzerine uzman kişilerle birlikte, üniversitelerde kariyer oluştururken sanatın etkisi konusunda seminer veriyor. 44 kişisel sergi açıp ve çok sayıda karma sergiye katılan sanatçı , Resim ve eğitimi ile ilgili çalışmalarına Kadıköy’de kendi atölyesinde  devam ediyor.

Detaylar
Lot: 20 » Tablo

Haluk EVİTAN(1952-) 'KADINLAR'

Kağıt üzeri sulu boya
Dış ölçü:41X37
İç ölçü:33X21

Haluk EVİTAN(1952-)

1952 yılında İzmit’te doğmuştur. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

 

1983 yılından itibaren çalışmalarını profesyonel olarak sürdüren sanatçı 40’ı aşkın kişisel sergi gerçekleştirmiştir.

 

Kompozisyonlarını kendi özgün soyut formları ile oluşturan Evitan’ın yapıtlarında geometrik unsurlar belirgin olarak görülmektedir. Genellikle spontane çalışan sanatçı, insanın iç dünyası ile ilgilenir ve bu yönde hareket noktaları oluşturur.

 

Şimdilerde çalışmalarını Ankara’daki atölyesinde sürdürmekte ve aynı zamanda Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde sulu boya teknikleri üzerine ders vermektedir.

Detaylar
Lot: 21 » Tablo

Fikret ÖZTÜRK(1961-) 'SAHİRE KADINLAR'

Duralit üzeri yağlı boya
Dış ölçü:34X44
İç ölçü:30X40

Fikret ÖZTÜRK(1961-)


1961 yılında Eskişehir doğumlu sanatçı, 1988 Marmara üniversitesi güzel sanatlar fakültesi resim bölümunden mezun olmuştur.

Detaylar
Lot: 26 » Tablo

Mustafa DÜZGÜN(1948-)

Karton üzeri yağlı boya
43X35

Mustafa DÜZGÜN(1948-)

1948 Pülümür /Tunceli'de doğdu.

1969 Tunceli Öğretmen Okulundan Mezun oldu. 5 Yıl İzmir ve Antalya'da İlkokul öğretmenliği yaptı. Bu süre içinde ÇETERNO imzasını kullanarak 3 kişisel sergis açtı ve karma sergilere katıldı.

1974-78 İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünde eğitim gördü. Mustafa Tömekçe - Süleyman Saim Tekcan- Cengiz Çekil -Aydemir Atalay ve Rasim Aydın'ın öğrencisi oldu.

1991-93 Anadolu Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesinde lisans eğitimini tamamladı. Yalova-Bolu'da ortaöğretim kurumlarında öğretmenlik yaptı.

1983 Düzce'de seramik atölyesi kurdu ve Anadolu medeniyetleri üzerine çalıştı. Aynı yıl Düzce Gençlik Merkezi seramik atölyesini kurdu.

1986 İstanbul'a yerleşti. Kabataş Erkek Lisesi ve Özel Şişli Terakki Lisesinde resim öğretmenliği yaptı.

1993 Londra'da Islington Art Factory'de ''Mustafa Düzgün ve Öğrencileri'' sergisini açtı.Londra'da Müzeleri ve Büyük sergileri gezme imkanı buldu.

1994 Picasso-Salvador Dali-Goya ve Emil Nolde bu sergilerin başında geldi. Emil Nolde'nin renkçiliğinden ve Picasso'nun kolajlarından etkilendi.

1997 İstanbul Beyoğlu'ndaki atölyesindeki İskoç ressam Mungo 2Cosh ile paylaştı. Suluboya ressamı olan Mungo'dan Suluboya tekniğini öğrendi.

1998 130 öğrenci (23 grup halinde) Kabataş Erkek Lisesi 'nde ''Kabataş'tan Yansıyan Işık' isimli 650 m2'lik duvar resmi gerçekleştirdi. (Duvar resmi çalışmaları L'Ambiance Otel Side'de farklı ülkelerden turistlerle geniş çapta devam etti)

2000-01 Kabataş Erkek Lisesi'nden emekli oldu.

2002 ''L'Ambiance Hotel'' Bodrum ve Side Yaratıcı Sanat Atölyelerini kurdu, yönetti. Yaratıcı Sanat Atölyelerinde farklı ülkelerden gelen sanatçı Turistlere duvar resmi, heykel tekniğinde çalışmalar yaptı.

2002 İstanbul Beyoğlu'ndaki özel Atölyesinde çalışmalarına devam etti.

2003 - 05 Tekrar BJK Koleji'nde resim öğretmenliğine başladı.

2006 - OSTarlabaşında bulunan kendi atölyesinde, resim üretmeye yoğunlaştı. Yapmış olduğu resimler atölyenin odalarını doldurunca "

2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti" olmasını dikkate alarak resimlerini sergileme yeri aradı. Resimlerin sergilenmesi ve izleyiciye sunulması için 2009'da Elhamra pasajındaki yeni atölyesine taşındı.

2009 Yeni atölyesi, istiklal Caddesi Elhamra Pasajı 108-109 çalışmalarına devam etmekte ve eserlerini daimi sergiyle izleyiciye sunmaktadır.

2010 Tarlabaşi -Demirbaş sokaktaki Resim atölyesine geri döndü.

2011 "FALEZLER DOĞAL ANITLARDIR" DİŞ TAŞLARI ÇALIŞMAYA BAŞLAMIŞKEN, AYNI DÖNEMDE DİŞ TAŞLAR PARÇALANDILAR VE ASIRLARDIR BULUNDUKLARI MEKANLARINDAN SÖKÜLÜP DENiZE DOLGU TAŞİ OLDULAR !!!! ETKİLENDj ü ve Konuyla ilgili ilk sergiyi ARALIK 2011 DE ANTALYA DEVLET GÜZEL SANATLAR GALERİSİNDE SERGİLEDİ -ÇEKÜL- ANTALYA MİMARLAR ODASI- ANTALYA KENT KONSEYİ SERGİYE DESTEK VERDİLER.

2012 "FALEZLER DĞAL ANITLARDIR" İKİNCİ SERGi ANTALYA MİMARLAR ODASI SANAT GALERİSİNDE SERGİLENİYOR

Detaylar
Lot: 27 » Tablo

Mustafa DEMİRPENÇE(1981-)

Kağıt üzeri sulu boya
Dış ölçü:39X55
İç ölçü:25X42

Mustafa DEMİRPENÇE(1981-)

1981 Kayseri doğumludur. Dumlupınar Üniversitesi Tekstil/Baskı Erciyes GSF Resim Bölümü (1 Yıl) Selçuk Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği ve Yüksek Lisans: Selçuk Üniversitesi şeklinde öğrenimini devam ettirmiştir. Sanat eğitimcisidir ve aynı zamanda sanat eğitimi veren bir atölyenin sahibidir.

İlk temellerini henüz üniversite eğitimi sırasında attığı çalışmalarının bütününe bakıldığında zaman teması üzerinde dursa da ‘İ’nsan ve ‘Z’aman konularını ele alarak ‘İZ’ yolcuğunu başlatmıştır. Çizgiler; yaşamın her yönüyle devam ettiğini ve bu döngü içerisinde kırılmaların, kimlik-kişilik karmaşasının, cinsiyet ayrımlarının çarpıcı sonuçlarını anlatmaktadır. Zaman zaman dokular ön planda iken zaman zaman çizgi ve kozalar ön plana çıkmaktadır. Kozalar yeniden varoluşu ve dolayısıyla Egzistansiyalizm yani ‘’varoluşçu felsefeyi’’ sembolize eder. Sivri uçlar ve yumuşak geçişler gibi detaylar var olmanın içindeki insan hallerini anlatır…

Bir noktadan dağılarak/başlayarak yolculuğunu devam ettiren daire içindeki duraksamalar denge bozucu mutlu/mutsuz an’ları, çelişkileri, kırılmaları ve insanın insana bilerek ya da bilmeyerek bir anlamda soyut dokunuşlarını sunar.

Detaylar
Lot: 32 » Tablo

Mustafa DEMİRPENÇE(1981-) 'SEYRÜSEFER' GEMİ MASALI

Tuval üzeri karışık teknik
50x50

Mustafa DEMİRPENÇE(1981-)

 

1981 Kayseri doğumludur. Dumlupınar Üniversitesi Tekstil/Baskı Erciyes GSF Resim Bölümü (1 Yıl) Selçuk Üniversitesi Resim-İş Öğretmenliği ve Yüksek Lisans: Selçuk Üniversitesi şeklinde öğrenimini devam ettirmiştir. Sanat eğitimcisidir ve aynı zamanda sanat eğitimi veren bir atölyenin sahibidir.

İlk temellerini henüz üniversite eğitimi sırasında attığı çalışmalarının bütününe bakıldığında zaman teması üzerinde dursa da ‘İ’nsan ve ‘Z’aman konularını ele alarak ‘İZ’ yolcuğunu başlatmıştır. Çizgiler; yaşamın her yönüyle devam ettiğini ve bu döngü içerisinde kırılmaların, kimlik-kişilik karmaşasının, cinsiyet ayrımlarının çarpıcı sonuçlarını anlatmaktadır. Zaman zaman dokular ön planda iken zaman zaman çizgi ve kozalar ön plana çıkmaktadır. Kozalar yeniden varoluşu ve dolayısıyla Egzistansiyalizm yani ‘’varoluşçu felsefeyi’’ sembolize eder. Sivri uçlar ve yumuşak geçişler gibi detaylar var olmanın içindeki insan hallerini anlatır…

Bir noktadan dağılarak/başlayarak yolculuğunu devam ettiren daire içindeki duraksamalar denge bozucu mutlu/mutsuz an’ları, çelişkileri, kırılmaları ve insanın insana bilerek ya da bilmeyerek bir anlamda soyut dokunuşlarını sunar.

Detaylar
Lot: 41 » Tablo

Süleyman ŞAHİN (ÇOBAN RESSAM)(1949-)

Karton üzeri yağlı boya
Dış ölçü:24X30
İç ölçü:12X17

Süleyman ŞAHİN (ÇOBAN RESSAM)(1949-)

İlkokul dördüncü sınıfa kadar eğitim gördü. 1958 yılında Ankara'ya yerleşti, çocuk yaşında geçimini sağlamak için inşaat boyacılığı ve çobanlık yaptı. Resime olan ilgisi ve yeteneği onu bu alana yönlendirdi. Resimlerinde kırsal yaşamı konu olarak ele alması ve geçmişte çobanlık yapması sanat çevrelerinde "Çoban Ressam" adıyla anılmasına neden oldu. İlk sergisini 1968 yılında Ankara'da İş Sanat Galerisi'nde açtı. 1973'te yerleştiği Bursa'da 1986 yılında Ressamlar Sokağı'nı kurdu ve genç ressamların yetişmesine katkı sağladı. Bir kaç kez Paris'e gitti; Roma, Venedik, Torino ve Milano gibi şehirlerde incelemelerde bulundu. 1988 yılında Ankara Valiliği'nin açtığı "Ankara" konulu resim yarışmasında birinci oldu. Anadolu'dan manzaralarıyla tanınan Şahin, renkleri duygusal aktarım için kullandı. Kendi çabasıyla geliştirdiği resimlerinde otodidaktik özellik gözlemlenir. 

 

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 6
sonraki